Tanıtım

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1994-1995 eğitim-öğretim yılından itibaren, I. öğretim ve II. öğretim olmak üzere, lisans öğrencisi kabul etmeye başlamıştır. Bölüme kayıtlı I. ve II. öğretim olmak üzere toplam 802 lisans öğrencisi bulunmaktadır. Lisans programımızda 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren 1 yıl süreli zorunlu İngilizce hazırlık programı uygulanacakdır. Ayrıca bölümümüzde eğitim dili %30 İngilizce olup her dönem en az iki ders İngilizce dilinde açılmaktadır. Hazırlık sınıfı hakkındaki detaylı bilgiyi yabancı diller bölümünden öğrenebilirsiniz.

Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans programı öğrenci alımına 1993-1994 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren ve Doktora programı öğrenci alımına 2012-2013 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren başlanmıştır. Bölümde eğitim gören 153 yüksek lisans öğrencisi ve 11 doktora öğrencisi bulunmaktadır. Kadromuzda

  • 15 Öğretim Üyesi
  • 7 Araştırma Görevlisi
  • 2 Elektrik-Elektronik Mühendisi
  • 1 Bölüm Sekreteri bulunmaktadır.

Ayrıca Fakültemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde bulunan 6 öğretim üyesi ile üniversitemizin diğer bölümlerindeki öğretim üyeleri de gerektiğinde bazı dersleri yürütmek üzere bölümümüzde görevlendirilmektedirler.

Misyon ve Vizyon

Amaçlarımız, Elektrik-Elektronik mühendisliği alanında çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası düzeyde rekabet edebilen, toplumun sorunlarına çözümler üretebilen, evrensel değerlere duyarlı, ve meslek ahlakını özümsemiş nitelikli Elektrik-Elektronik mühendislerinin yetişmesi için eğitim vermek; ve ulusal ve uluslararası toplumun ihtiyaç duyduğu teknolojilerin gelişmesine katkıda bulunacak araştırmalar yapmaktır.

Hedefimiz yüksek kalitede eğitim veren, son teknoloji araştırma ve uygulama imkanlarıyla bilgi üreten hem ulusal hem uluslararası alanda tanınan bir Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümü olmaktır.

Bölüm Tanıtım Sunumu

Son Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, Salı