Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Faaliyet Alanları

Elektrik-Elektronik Mühendisi genel olarak elektrik sistemlerinin ya da elektronik ve bilgisayar alet ve sistemlerinin tasarlanması, uygulanması, ve kontrolu konuları üzerinde çalışır. Dünyada ve Türkiye'de öğrenciler tarafından en çok tercih edilen bölümlerdendir. Bundan dolayı iyi düzeyde alt yapısı, mesleki alanda kendini yetiştirmiş ve yetenekli mühendisler yurtiçi ve yurtdışında  kolaylıkla iş bulabilirler. Daha detaylı bilgi için bölüm tanıtım dökümanını inceleyebilirsiniz.

Lisans öğrencileri 1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitimine tabi tutulurlar. Daha fazla bilgi için Yabancı Diller Yüksek Okulu web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bölümümüzde Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans eğitimi,

• Devreler ve Sistemler,
  • Elektronik,
  • Telekomünikasyon,
  • Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği,
  • Kontrol ve Kumanda Sistemleri,
  • Elektrik Makineleri ve
  • Elektrik Tesisleri

olmak üzere 7 anabilim dalı şekline verilmektedir. Anabilim dalları ve çalışma yapan hocalarımız hakkında bilgi almak için anabilim dalları sayfasını ziyaret ediniz.

Bölümden mezun öğrenciler;

• Mühendislik şirketlerinde proje mühendisi olarak,
  • Kendi mühendislik şirketlerinde,
  • Araştırma geliştirme firmalarında ve tasarım evelerinde yazılım ve donanım mühendisi olarak,
  • Fabrika ve şirketlerde yönetici olarak, saha ve bakım mühendisi olarak, ve satın alma ve satış mühendisi olarak,
  • Yapı denetim firmalarında proje denetçisi olarak,
  • Kamu ve özel sektördeki telekomünikasyon şirketlerinde,
  • Kamu ve özel sektörde elektrik iletim ve dağıtım şirketlerinde,
  • Araştırma ve geliştirme enstitülerinde,

vb. birçok şirket ve kurumda çalışabilirler.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, Salı