Aday Öğrenci

İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Hakkında
Bölümümüzde yabancı dil hazırlık sınıfının süresi iki dönem olup, isteğe bağlıdır. Bölümümüzde okumaya hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemleri esnasında hazırlık sınıfına katılmak istediklerini veya istemediklerini belirtirler.
Stajlar Hakkında
Bölümümüz öğrencileri 30 gün elektrik stajı, 30 gün de elektronik stajı olmak üzere toplam 60 günlük zorunlu staj yapmaktadırlar. Zorunlu stajlar yaz dönemlerinde yapılmakta olup, stajlar dışında tüm derslerini başarıyla tamamlayan öğrenciler güz ve bahar dönemleri içinde de staj yapabilirler. Öğrencilerimiz zorunlu staj dışında, yaz döneminde veya haftada en fazla 1 gün dersleri olması şartıyla güz ve bahar dönemlerindeki kalan iş günlerinde isteğe bağlı staj yapabilirler.
Mesleğin Gerektirdiği Kıyafet ve Donanım Malzemeleri Hakkında
Bölümümüz öğrencileri, 4 yıllık Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimleri boyunca istisnai durumlar haricinde teorik derslerde veya uygulamalı laboratuvar derslerinde koruyucu kıyafetlere ihtiyaç duymamaktadırlar. Donanım olarak ise bazı laboratuvar derslerinde kendi multimetrelerini getirmeleri istenmektedir. Bölümümüzden mezun olduktan sonraki meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları koruyucu kıyafet ve donanımlar ise çalıştıkları alana göre büyük farklılıklar arz etmektedir.
Ders Uygulamalarında Kullanılacak Sarf Malzeme, Araç ve Gereç, Sınav, Materyal ve Eğitim-Öğretim Hizmeti Karşılığı Giderler Hakkında
Bölümümüzde verilen Elektrik-Elektronik Mühendisliği eğitimi boyunca, ikinci öğretim öğrencilerimizin harç ücretleri dışında herhangi bir eğitim-öğretim hizmet bedeli talep edilmemektedir. Öğrencilerimiz eğitimleri boyunca yapacakları mühendislik hesaplamaları için orta seviyeli bir hesap makinesine, bilgisayar uygulamalı bazı derslerde ise yine orta seviyeli bir bilgisayara ihtiyaç duymaktadırlar. Uygulamalı laboratuvar derslerinde multimetre ve deneylerde kullanılan devre elemanı gibi bazı sarf malzemelerini kendileri tedarik etmektedirler.
Program İçeriği, Şehir, Üniversite ve Bölüm Hakkında

Program Müfredat ve Ders İçerikleri

Kütahya Hakkında

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Hakkında

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Hakkında

Öğrencilerimizin Bölümümüzde Kısmi Zamanlı Olarak Çalışabilme İmkanları Hakkında
Bölümümüzce uygun görülen öğrenciler, bazı laboratuvar uygulama derslerinde ve öğretim üyelerimizce yürütülen projelerde kısmi zamanlı olarak görev alabilirler.

 

Son Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2021, Perşembe