Elektrik Makineleri - I Dersi Laboratuvar Deneyleri Hakkında

2021-2022 Güz Dönemi Elektrik Makineleri-1 deneyleri 07.12.2021 Salı günü baÅŸlayacaktır. Deney grupları için listeler ArÅŸ. Gör. Hüseyin Tayyer CANSEVEN 'in ofisinin yanına asılmıştır. Laboratuvar 5'er kiÅŸilik 30 gruptan oluÅŸacak olup, seanslar 15'er dakika sürecektir.

Laboratuvar saatleri Normal ÖÄŸretim öÄŸrencileri için Salı günü saat 13:00-15:00 saatleri arasında ve Ä°kinci ÖÄŸretim öÄŸrencileri için ÇarÅŸamba günü saat 18:00-20:00 saatleri arasında yapılacaktır.

 

Toplam 4 adet deney yapılacaktır:

1. Deney: Bir Fazlı Transformatörlerde Polarite Tayini ve DönüÅŸtürme Oranlarının Bulunması

2. Deney: Tek Fazlı Trafolarda Açık Devre Testi

3. Deney: Tek Fazlı Trafolarda Kısa Devre Testi

4. Deney: Tek Fazlı Trafolarda Voltaj Regülasyonu ve Verim Testi

 

Laboratuvar Öncesi Yapılacaklar:

  1. Deney föyleri okunacak.
  2. Yapılacak deney ile ilgili portal üzerinden paylaşılan video MUTLAKA laboratuvar saatinden önce dikkatli bir ÅŸekilde izlenecek.
  3. Paylaşılan videoda yapılan simülasyon çalışması, öÄŸrenciler tarafından kendi bilgisayarlarında tekrarlanacak.

Laboratuvar sırasında, deneyler ilgili araÅŸtırma görevlileri tarafından gerçekleÅŸtirilecek olup öÄŸrenciler tarafından dikkatlice takip edilecektir. Laboratuvara gelirken deney föylerinin çıktılarının getirilmesi zorunlu deÄŸildir. Herhangi bir rapor istenmeyecek olup, laboratuvar deÄŸerlendirmesi finallerden önce yapılacak bir sınavla belirlenecektir.

NOT: Laboratuvar föyü ve deney öncesi izlenecek videolara ArÅŸ. Gör. Hüseyin Tayyer CANSEVEN ’in DPU portalı üzerinden “Dersler” sekmesinden ulaşılabilir. (https://portal.dpu.edu.tr/huseyin.canseven/ders_bilgi/18455/elektrik-makinalari-laboratuvari)

UYARI-I: Deneyler boyunca hem öÄŸrenci, hem de görevliler tarafından cerrahi maske takılacak ve kiÅŸiler arası temas asgari düzeyde tutulacaktır.

UYARI-II: Deney föyünü okumadan ve deney videosunu izlemeden laboratuvara hazırlıksız geldiÄŸi tespit edilen öÄŸrenciler laboratuvardan çıkarılacak ve devamsız sayılacaktır.

06 Aralık 2021, Pazartesi / 604 defa okundu.