Elektromobil Takımımız TÜBİTAK Efficiency Challenge’da Türkiye 4.sü

Elektromobil Takımımız TÜBİTAK Efficiency Challenge’da Türkiye 4.sü

Akademik danışmanlığını Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Murat TEZCAN’ın yaptığı Elektromobil Ekibimiz, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2020 Elektromobil kategorisinde yerli elektrik motorunu üreterek girmiş olduğu yarışlarda Türkiye 4.sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

1-5 Eylül 2020 tarihlerinde Kocaeli’deki Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan DPÜ DUSCART Elektromobil Ekibi, TÜBİTAK’ın katılımcı üniversitelerden talep ettiği dört adet zorunlu yerli ürün geliştirme koşullarından olan motor, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi ve araç kontrol sistemi ile yardımcı komponentlerden batarya paketlemesi, Üniversitemizin Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği laboratuvarlarında tamamen yerli parçalarla üreterek elektrikli aracımızda başarılı bir şekilde kullandı.

Takımımız yıl içerisinde yerli sistemlerinin tanıtımı ve elektrikli araçlar konusunda yapmış oldukları farkındalık çalışmalarından dolayı TÜBİTAK tarafından Elektromobil kategorisinde Communication Award (İletişim Ödülü) kazanarak Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşviki'ne layık bulundu.

Bu yıl yeniden Formula 1’e ev sahipliği yapacak İstanbul Park pistinde düzenlenen yarışı Körfez Pisti’nde olduğu gibi tribünden takip eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yarışın ardından takımımızı ziyaret ettiler.

DUSCART’ın gösteri yarışında attığı hızlı turların dikkat çektiğini kaydeden Bakan Mustafa Varank ve Başkan Prof. Dr. Hasan Mandal öğrencilerimizi tebrik ettiler ve günün hatırasına DUSCART aracı üstüne imzalarını attılar.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2020, Salı