Bölüm Öğretim Üyemizin Makalesi IEEE Best Readings Listesinde

Bölüm Öğretim Üyemizin Makalesi IEEE Best Readings Listesinde

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Namdar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Bilişim Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Lütfiye Durak-Ata'nın yürütücülüğündeki “6G Telsiz Ağları için Ultra-Bağlantılılık: İHA ve Akıllı Yansıtıcı Yüzeylerle Heterojen Ağ Tasarımı” başlıklı 120E307 nolu Tübitak 1001 projesi kapsamında araştırmacılarla (Doktora Öğrencisi Hakan Alakoca, Doç. Dr. Mustafa Namdar, Doç. Dr. Sultan Aldırmaz-Çolak, Dr. Mehmet Başaran, Dr. Öğr. Üyesi Arif Başgümüş, Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata ve Prof. Dr. Halim Yanıkömeroğlu) IEEE Communications Magazine dergisinde “Metasurface Manipulation Attacks: Potential Security Threats of RIS-Aided 6G Communications” başlığı ile Ocak 2023'te bir makale yayınlamıştır. Bu yayın, IEEE Communications Society tarafından 6G ağları için fiziksel katman güvenliği alanında son 5 yılın (2018-2023) en iyi yayınları (IEEE Best Readings) arasında gösterilmeye değer bulunmuştur. Bu çalışmada, 6G ağlarında akıllı yansıtıcı yüzeylerde işaret işleme mekanizmalarına yönelik çeşitli fiziksel katman güvenlik zafiyetleri aktarılmaktadır.

IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü); elektrik, elektronik, telekomünikasyon, bilgisayar, otomasyon, ve birçok alanda faaliyet gösteren dünyada önde gelen teknik organizasyonlardan biridir. IEEE Communications Society topluluğunun derlediği en iyi yayınlar seçimi; güncel teknolojik konulardaki makaleler ve derlemelerden oluşan saygın bir koleksiyondur.

Fiziksel katman güvenliği konusunda son 5 yıl içinde yayımlanmış en iyi yayınlar; günümüz haberleşme teknolojilerindeki fiziksel katman güvenliğini çalışmakta ve bu araştırma konularındaki açık noktaları adresleyen genel inceleme makalelerine yer vermektedir. Fiziksel katman güvenliği alanında seçilen bu makaleler, yenilikçi çözümleri dikkate alarak, haberleşme teknolojileri ile ilgili yeni olası sorunları belirleyip, gelecekteki tasarımlar için önemli noktaları işaret ederek hazırlanmaktadır.

IEEE Communications Society Haber Linki:
https://www.comsoc.org/publications/best-readings/physical-layer-security-foundations-intelligent-designs-implementations
(“Topic: Physical Layer Security for 6G Networks” sekmesi altında)

Son Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2023, Salı