Bölüm Başarıları

IEEExtreme 10.0'a Katılarak Başarıyla Tamamladık

Uluslararası Elektrik-Elektronik Mühendisliği Enstitüsü (IEEE)  tarafından, 22 Ekim 2016 tarihinde, Dünya üniversitelerinde okuyan IEEE kolu öğrencilerinin iştiraki ile bir yarışma gerçekleştirilmiştir. Tüm Dünyada aynı anda yapılan ve 24 saat süren bir programlama yarışması olan IEEExtreme için, Dumlupınar Üniversitesi, IEEE öğrenci kolu, 2 takımla katılım sağlamıştır.

Danışman Yrd. Doç. Dr. Mustafa Namdar, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencileri Halil Birtan ALCAN, Mehmet Yağız ORHAN, Anıl GÜL, Halit Gökberk ÇAKMAK, Eren KARADENİZ ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Berk İNAN' dan oluşan DPU takımlarının yer aldığı bu uluslararası yarışmada, takımlardan biri Türkiye' de 17. sıralamada yer almıştır. 24 saat süren bu yarışmada verilen sorulara yazılım kodlama dilleri ile çözümler üreten, yarışmayı sonuna kadar sürdüren Dumlupınar Üniversitesi takımları, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerin de yarıştığı bu organizasyona katkı sağlamış ve başarı ile sonuçlandırmıştır.

http://www.ieee.org/membership_services/membership/students/competitions/xtreme/index.html

 

ASELSAN Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Çalıştayı'na Kabul Edildik

ASELSAN,  üniversite-sanayi iş birliğini arttırmak ve gelecek ürün portföyüne yönelik teknolojik öngörü oluşturmak amacıyla iki yılda bir Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Çalıştayı (HBT 2016) düzenlemektedir. Bu yıl da, 14 Kasım 2016 tarihinde, Ankara-ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen çalıştayda haberleşme alanında çalışan akademisyenlerin, biraraya gelmesi ve kabul alan çalışmalarını sunmaları sağlanmıştır.

 

ASELSAN tarafından kabul edilen makaleler arasında, Türkiye' nin önde gelen üniversitelerinde görevli akademisyenlerin çalışmalarının yanında, Dumlupınar Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde hazırlanan çalışma da yer almıştır. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Namdar, Arş. Gör. Dr. Arif Başgümüş, Yüksek Lisans öğrencisi Fatih Koçak'ın ortak çalışması olan "Bilişsel Radyo Ağlarında Dalgacık Dönüşümü Temelli Gürültüden Arındırma kullanarak Otsu Eşikleme Algoritması ile Spektrum Algılama" başlıklı konferans makalesi, ASELSAN' ın ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda sözlü olarak sunulmuştur.

  http://web.aselsan.com.tr/HBTCalistay2016/Linked%20files/CalistayProgrami.pdf

 

5. Led Yarışmasında Birinci Olduk

Bölümümüz doktora öğrencileri ve araştırma görevlisi Fırat Aydemir'in "LED'li Sokak Lambaları için Mikrodenetleyici Tabanlı Akıllı Sürücü Sistem Tasarımı" adlı projesi Marmara Tanıtım Fuarcılık Tarafından 2014 Döneminde Yürütülen 5.Led Yarışmasında 1. olmuştur. Bölüm olarak kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Üniversitemiz Güneş Arabası Yarışlarında Türkiye Beşincisi Oldu

Güneş Arabası Takımımız Duscart, Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde, TÜBİTAK’ın düzenlediği 2014 yılı Alternatif Enerjili Araçlar Yarışı’nda güneş enerjisi kategorisinde Aizonai 14 adlı araçla Türkiye beşincisi oldu.

Düzenlenen yarışlara güneş enerjisi kategorisinde 24 takım katıldı. Kocaeli Körfez Yarış Pistinde Formula G Kategorisinde 29 yarışmacı vardı. Üniversite Takımımız Duscart, yarışlara Aizonai 14 isimli araçla katıldı.

Akademik danışmanlığını Doç. Dr Mehmet Ali Ebeoğlu’nun ve akademik sorumluluğunu Yrd. Doç. Dr. Bahadır Hiçdurmaz’ın yaptığı makine, elektrik elektronik ve malzeme mühendisliği öğrencilerimizden Samet Dorgut (Takım Kaptanı),Yusuf Bikbay, Mehmet Pak, Gençali Çiçek, Semih Altın, Mert Güldaş, Erhan Özcan, Abdulkadir Güney, Nermin Karakılçık Aizonai 14 güneş arabasını tasarlayıp hayata geçirdiler.

Duscart Takım Kaptanımız Samet Dorgut duygu ve düşüncelerini, “Aldığımız başarı bizi mutlu etti. Fakat seneye daha büyük başarıyla Dumlupınar Üniversitesi’ni en güzel şekilde temsil etmek için çalışacağız. Ayrıca bu tür büyük başarılar için Kütahyalı iş adamlarından destek bekliyoruz.” sözleriyle ifade etti.

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, Cuma