(Güncel Duyuru) 2019-2020 Yaz Döneminde Staj Yapmak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine

Covid-19 Pandemisi nedeniyle 2019-2020 Bahar Yarıyılında sınırlı kalmak kaydıyla, Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarına ait müfredatlarda yer alan zorunlu staj dersleriyle ilgili Üniversite Senatosunun 2 Haziran 2020 tarihli 21 sayılı toplantıda alınan 223 nolu karar kapsamında,

1. Ön lisans ve lisans programı öğrencilerinin yaz okulunda ders almaları halinde mezun olabilecek durumda olanların, stajlarıyla birlikte uzaktan eğitim yoluyla yaz okulunda alacağı ders / derslerle çakışma durumuna bakılmaksızın ders kaydı yapabilmesine ve bu öğrencilerin derslerinin yanı sıra stajlarını da ödev, proje, uygulama projesi şeklinde uzaktan eğitim yöntemleri ile yapabilmesine,

2. 1. Maddede sayılan öğrencilerin staj günü sınırlamasına bakılmaksızın stajlarını bitirebilmesi,

3. Lisans 2. ve 3. sınıf ile ön lisans 1. Sınıf öğrencisi olup işletmelerde veya kurumlarda aktif olarak uygulamalı staj yapacak olanların (Bu öğrencilere uzaktan eğitim yoluyla staj yaptırılmayacaktır) yaz okulunda ders almaları durumunda, stajlarıyla birlikte uzaktan eğitim yoluyla yaz okulunda alacağı ders/derslerle çakışma durumuna bakılmaksızın ders kaydı yapabilmesine, bu öğrencilerin yönergelerinde belirtilen süre kadar staj yapabilmelerine, staj yapabileceklerin karar aşamasında oluşan tereddütlü durumlarında ise, bölüm/birim staj komisyonlarının aldığı kararların uygulanmasını 2547 sayılı kanunun 14. Maddesi uyarınca kabulüne oy birliği ile karar verilmiştir.

Buna göre 2019-2020 Yaz Döneminde staj yapmak isteyen öğrencilerimiz için, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Staj Komisyonumuzca alınan kararlar aşağıdaki gibidir.

Yalnızca 2019-2020 Yaz Dönemiyle sınırlı kalmak şartı ile, Normal Staj Yapmak İsteyen Öğrencilerimiz

  • Bölümde en az dört dönem tamamlamış olmalıdırlar.
  • 2019-2020 Yaz Okulunda online ders almaları, staj yapmalarına engel teşkil etmemektedir.
  • Akademik takvime  göre 2019-2020 Bahar Dönemi bütünleme sınavları bitiş tarihinden itibaren (08.07.2020), özel bir kurumda veya bir kamu kurumunda stajlarına başlayabilirler. Staj tarihi,  2020-2021 Güz Dönemi kayıt yenileme başlangıç tarihine kadar herhangi bir aralıkta olabilir.
  • Bölüm onaylı Staj Zorunluluk Belgesini indirerek dolduracak ve staj başvurusunda bulunacakları kuruma vereceklerdir.
  • COVID-19 pandemisi öncesinde olduğu gibi, Staj Sigorta Talep FormuSPAS Müstehaklık Belgesi ve staj yapacakları kurumdan aldıkları  Staj Kabul Yazısı evraklarını hazırlayacaklardır.
  • Islak imzalı Staj Sigorta Talep Formu ve Staj Kabul Yazısı evraklarını tercihen tarayıcı ile, imkan olmaması halinde okunur şekilde fotoğraflarını çekerek elektronik ortama aktaracaklardır.
  • Elektronik ortamdaki  Staj Sigorta Talep FormuSPAS Müstehaklık Belgesi ve Staj Kabul Yazısı evraklarını RAR formatında arşivleyecek ve arşiv dosyasını "ÖĞRENCİ NUMARASI_AD_SOYAD" şeklinde isimlendireceklerdir.
  • Hazırlanan dosyayı eem@dpu.edu.tr  adresine elektronik posta eki olarak gönderecek, konu bölümüne "ÖĞRENCİ NUMARASI AD SOYAD STAJ EVRAKLARI" yazacaklardır.
  • Bölümden gelecek onay e-postası (Sigorta onay işlemlerinin belirli bir zaman alacağı öngörüsünde bulunarak onay e-postası beklenmelidir.) ile staj sicil fişleri ve defterleri ile staja başlayabileceklerdir.
  • Stajlarını bitirip mezun durumda olan öğrenciler, zaman kaybetmeden bölüm ile iletişime geçecek (Öğrenci numarasının son hanesi çift olan öğrenciler için yunusemre.yagan@dpu.edu.trtek olan öğrenciler için yunus.sert@dpu.edu.tr) ve mülakat işlemleri için randevu alacaklardır.

Yalnızca 2019-2020 Yaz Dönemiyle sınırlı kalmak şartı ile, Stajını Proje veya Ödev olarak Yapmak İsteyen Öğrencilerimiz;

  • En geç 2019-2020 Yaz Okulunda alacağı/aldığı online dersler neticesinde mezun olabilecek durumda olmalıdır. (Staj ödevi talebinde bulunan öğrencilerin not durumları Staj Komisyonumuzca incelenerek bu şarta uyup uymadıkları kontrol edilecektir.)
  • Kalan staj gün sayılarına göre elektrik veya elektronik staj ödevi taleplerini Bölümümüz Staj Komisyonuna ileteceklerdir. (Öğrenci numarasının son hanesi çift olan öğrenciler için yunusemre.yagan@dpu.edu.trtek olan öğrenciler için yunus.sert@dpu.edu.tr)
  • Taleplerin incelenme süresini göz önünde bulundurarak onay/ret e-postasını bekleyeceklerdir.
  • Taleplerinin onaylanmasını müteakiben, Staj Komisyonumuzca uygun görülen ödev konuları kendilerine bildirilecektir.
  • Staj ödevlerini bilgisayar ortamında, staj dosyasına yapacaklardır.
  • Stajlarını bitirip mezun durumda olan öğrenciler, zaman kaybetmeden bölüm ile iletişime geçecek ve mülakat işlemleri için randevu alacaklardır.

ÖNEMLİ NOT: Bölüm Staj Komisyonu, Yükseköğretim Kurumu, D.P.Ü. Rektörlüğü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’nın bilgilendirmeleri dahilinde bu kurallarda değişiklik yapabilir.

08 Temmuz 2020, Çarşamba / 4477 defa okundu.